طريقة عمل الكريب سوزيت

ريهام محمود
ريهام محمود
67

الكريب سوزيت هي وصفة حلويات لذيذة وخفيفة ، ومثالية لوجبة الفطار, العشا, او حتى سناك ، ومثالية كمان لاي مناسبة ، ولو عايزة تعملي حاجة حلوة سريعة ولذيذة ، تابعي معانا السطور الجايه واعرفي الطريقة بالخطوات.

مكونات الكريب:

- ¾ كوباية لبن كامل الدسم (180 مل).

- ½ كوباية ماية باردة (120 مل).

- 2 بيضة كبيرة بدرجة حرارة الغرفة.

- 3 معلقة كبيرة زبدة غير مملحة سايحة.

- 1 معلقة كبيرة سكر.

- ½ معلقة صغيرة من قشر البرتقان المبشور.

- 1/8 معلقة صغيرة ملح.

- 1 كوباية دقيق متعدد الاستخدامات (120 جرام).

مكونات الصوص:

- 2 معلقة صغيرة بشر برتقان.

- 1 كوباية عصير برتقان طازة (حوالي 2 برتقانة كبيرة).

- ½ كوباية زبدة غير مملحة (113 جرام).

- ½ كوباية سكر حبيبات (100 جرام).

الكريب سوزيت.1
الكريب سوزيت.1

طريقة التحضير:

1- لتحضير خليط الكريب ، في الخلاط اخلطي اللبن, الماية, البيض, الزبدة السايحة, السكر, بشر البرتقان, الملح ، امزجي المكونات مع بعض كويس ، لمدة 15 ثانية تقريبا ، اثناء تشغيل الخلاط على سرعة متوسطة ، ضيفي الدقيق بالتدريج لحد ما المكونات تمتزج مع بعض كويس ، لمدة 15 ثانية كمان ، وممكن تخلطي خليط الكريب بالمضرب اليدوي لو مش متوفر بلندر ، سيبي العجينة في درجة حرارة الغرفة تستريح شوية ، لمدة 20 دقيقة ، واثناء الوقت ده هنحضر الصوص.

الكريب سوزيت.2
الكريب سوزيت.2

2-لتحضير الصوص ، في طاسة كبيرة ، اخلطي بشر البرتقان, عصير البرتقان, الزبدة, السكر لحد ما يغلي على نار متوسطة لعالية ، مع التقليب من وقت للتاني ، خفضي الحرارة لمتوسطة منخفضة ، سيبيه يغلي على نار خفيفة مع التقليب من وقت للتاني لحد ما يتقل شوية لمدة 15 دقيقة تقريبا ، قللي الحرارة على قد ما تقدري للحفاظ على الصلصة دافية ، لحد ما نسوي الكريب.

الكريب سوزيت.3
الكريب سوزيت.3

3-لعمل الكريب ، ادهني صينية الكريب او اي طاسة صغيرة بالزبدة السايحة على نار متوسطة منخفضة ، ضيفي حوالي ¼ كوباية من خليط الكريب وحركيه عشان الخليط يتوزع في طبقة رقيقة متساوية ، وسيبيه لحد ما ياخد لون بني دهبي فاتح حوالي من دقيقة لدقيقتين ، اقلبي الكريب على الناحية التانية لحد ما لونه يبقى بني دهبي فاتح ، حوالي 30 ثانية كمان ، طلعيه من الطاسة ، وطبقية ارباع على شكل مثلث وحطيه على صينية او طبق ، كرري مع باقي الخليط الباقي ، وبين كل قطعة كريب امسحي الطاسة بمنديل وضيفي زبدة سايحة.

الكريب سوزيت.4
الكريب سوزيت.4

4-تجميع المكونات ، ضيفي كل قطع الكريب لصوص البرتقان في الطاسة ، وسيبيه على نار متوسطة منخفضة ، حوالي 3 دقايق.

قدميه وضيفي عليه صوص البرتقان الاضافي ، ممكن كمان تضيفي فوقيه بولة من الايس كريم او كريم شانتيه حسب رغبتك.

الكريب سوزيت.7
الكريب سوزيت.7

مقالات متعلقه

بار زبدة الفول السوداني بالشوكولاتة من غير خبز

بار زبدة الفول السوداني بالشوكولاتة من غير خبز

صينية البطاطا بالمارشيملو

صينية البطاطا بالمارشيملو

طريقة عمل حلوى كازان ديبي التركية

طريقة عمل حلوى كازان ديبي التركية